سردار نائینی: بانک اطلاعاتی سپاه از رژیم صهیونیستی کامل است مهاجرانی: ناترازی برق به‌طور کامل جبران نشده است عارف: بازسازی منازل آسیب‌دیده در جنگ باید سرعت بیشتری بگیرد سردار شکارچی: ما شکست را بر دشمن تحمیل کردیم لاریجانی: برخی فکر می‌کنند جنگ خاتمه یافته و اقداماتی برای به هم زدن یکدستگی میان مردم انجام می‌دهند/ مسئله هم‌بستگی ملی به هیچ عنوان حاشیه‌ای نیست برنامه ویژه فراجا برای مقابله با تروریست‌ها شهادت یک حافظ امنیت در عملیات مقابله با تروریست‌ها/ هشدار فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه به تروریست‌ها وزیر دفاع: جنگ ۱۲ روزه شکست‌پذیری رژیم پلید اسرائیل را اثبات کرد پزشکیان: نمی‌توانیم تصمیمی بگیریم که بعداً اگر مشکلی پیش آمد بگوییم چاره‌ای نداشتیم؛ باید به فکر عوارض هرتصمیمی باشیم دیدار لاریجانی با خانواده شهید سردار مهدی ربانی واکنش علی مطهری به انتشار مصاحبه اش درباره ساخت بمب اتم توسط ترامپ وزیر کشور: نزدیک به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اتباع غیر مجاز به کشور خود بازگشته‌اند/ برنامه‌ها برای بازگرداندن ۲ میلیون نفر باقی‌مانده هم ادامه خواهد یافت سرلشکر حاتمی: نیروهای مسلح با آمادگی کامل در برابر تهدیدات دشمن ایستاده‌اند پزشکیان: از پشتیبانی و حسن‌نظر مقام معظم رهبری تشکر می‌کنم بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه های خارجی

سرلشکر باقری: شاعران حوزه دفاع مقدس و مقاومت، پیشگامان جهاد تبیین هستند

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح در پیامی به اختتامیه بیست و چهارمین کنگره ملی شعردفاع مقدس نوشت: شاعران حوزه دفاع مقدس و مقاومت، پیشگامان جهاد تبیین هستند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۶ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 30
کد خبر: ۱۷۱۰۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح با صدور پیامی به اختتامیه بیست و چهارمین کنگره ملی شعردفاع مقدس که امروز به میزبانی اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس فارس در مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس برگزار شد، از دست‌اندرکاران این رویداد و پیشکسوتان ادبیات دفاع مقدس تشکر و قدردانی کرد.

در بخشی از این پیام که در اختتامیه این کنگره توسط سردار عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس قرائت شد، آمده است:

دفاع مقدس ما هشت سال حماسه عاشقی و عرفان، نماد و تجسم فرهنگ ایثار بود و به مدد این فرهنگ انسان‌ساز تضمین‌ سعادت بشریت و ترویج  مفهوم شهادت و ایثار، تعمیق و گسترش چشم‌گیری یافت و تبدیل به گنجینه لایزالی شد که هرچه از آن می‌گذرد ظرفیت‌های تازه‌تری به آن افزوده شده و افق‌های تازه‌تری از آن جلوه‌گر می‌شود.

شعر دفاع مقدس همچون رزمنده‌ای است که پا به پای رزمندگان در خط مقدم ایثار و شهادت حضوری پررنگ و تأثیرگذار داشته و کنگره‌های شعر دفاع مقدس از اولین رویدادهای بنیان‌گذار و جریان‌ساز این عرصه فرهنگی و ادبی هستند که اکنون تبدیل به جریان غالب شعر معاصر فارسی شده و الهام‌بخش شعر مقاومت در گستره حوزه مقاومت بین‌الملل اسلامی هستند.

شعر دفاع مقدس امروز نیازمند بازتعریف است به این تلقی که اگر ما تنها شعری را شعر دفاع مقدس بدانیم که به نحوی فقط به حماسه‌سازان این عرصه اشاره کرده باشد ظلم به فرهنگ ایثار و شهادت است بلکه باید دامنه این تعریف را آنقدر گسترده کنیم که تأثیراتی که فرهنگ شهادت و ایثار در زندگی فرهنگی و اجتماعی و شیوه زندگی ما گذاشته و بازخورد آن در این حوزه‌ها را نیز ببینیم و این مفهوم باید در حوزه ادبیات دفاع مقدس جای گیرد.

امروز در گام دوم انقلاب اسلامی که یکی از مهمترین ارکان آن حوزه فرهنگی است و همچنین با گشوده شدن باب نورانی جهاد تبیین، رسالت شعر و شاعران به عنوان پیشگامان این جهاد، زمینه‌سازی برای حضور هرچه پرشورتر و گسترده و عمیق‌تر نسل جوان در این نهضت فرهنگی است و بر ما است که  در راستای پیشبرد منویات رهبرمعظم انقلاب زمینه‌های لازم را برای این نهضت فرهنگی فراهم آوریم.

این جانب فرصت را مغتنم شمرده و زمینه تشکر خود را از شاعران، داوران، پیشکسوتان و دست‌اندرکاران این عرصه مهم ابراز نموده و امیدوارم که با عنایت حق تعالی شاعد تحول هرچه بیشتر در این حوزه باشیم.

سرلشکر پاسدار محمد باقری

رئیس ستادکل نیروهای مسلح/ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر